Откъде започнахме

Осигури успеха си!

Откъде започна този сайт

ToStudy.eu е сайт, който може да помогне на българския студент в справянето с битовизмите при преместването в чужбина. Справянето с жилищните проблеми, пътуванията, финансовите и административните неразбории във Великобритания и Нидерландия: това се предполага, че трябва да бъде решено от университета, в който отивате, или от консултанта, който е помогнал при приема в университета.

Проблемът е, че повечето консултанти промотират свързани университети и целят да вземат посредническа такса за работата си. За да подготвят студентите за проблемите от живота в чужбина, някои образователни консултанти се опитват да изградят социална мрежа от български студенти, които да си споделят как се справят с разни битови проблеми в чужбина.

Познавайки неефективността на този метод, този сайт цели да предостави консултантски информационни материали и услуги. Те могат да помогнат на българския студент сам да се справи и да успее, без да се допитва до други студенти, които тепърва започват следването си в чужбина. Услугите тук са изградени въз основа на опит, труд и проучвания. Сайтът предоставя синтезирано отговор на въпроса как един студент да бъде ефикасен в разходите си, да се информира и справи успешно с битовите проблеми при заминаването в чуждестранен университет.

Този сайт е резултат от следването и пътуването между няколко държави по време на университетското ми образование в чужбина. Пътуването между Англия, Нидерландия, Русия и България ме накара да разбера, че ако знаех повече за всички проблеми, които има в международния живот на един студент в чужбина, щях да си спестя много повече пари. Именно заради това ще предоставя своя опит на всеки български ученик, който иска да бъде студент в чужбина.

 

Как този сайт ще ви помогне

За да синтезирам опита си от това какво е да бъдеш ефективен студент в чужбина, ще предоставя информационни материали за три теми:

  • Жилища, администрация и организация на транспорт
  • Финанси, стипендии, работа и организация на времето
  • Академични и културни особености

 

 

Свържете се директно с нас

Контакти

Изпратете ни Вашите въпроси

e-mail: info@tostudy.eu     00359 877 777058